27 de març del 2007

Passejada per la marjaleria

El passat diumenge 25 de març vam eixir de la ciutat de bon matí, haviem dormit una hora menys doncs acabaven de canviar l'hora, i vam endinsar-nos en l'horta pel Camí dels Molins, Caminàs, En Riera, Travessera, Donació fins arribar al paratge natural del Molí de la Font. Fins ací, tot horta, tarongerar en el 100% del cultiu.

A partir d'aci i seguint l'antic Camí de les Villes, -cota que separa l'horta del secà-, vam anar a la Brunella, terra de marjal i vorejant la sèquia de l'obra, vam aplegar-nos al "Quadro de Santiago", futur benicàssi-golf, i vam acostar-nos fins el Palmerar.

Retornant sobre les nostres passes, vam arribar al Serradal i vam recórrer el Senillar i tota l'antiga zona arrossera. Poques alqueries vam veure, doncs el progrés ha portat la transformació en villes, i quines villes en alguns casos!!!.

Seguint els conductes del drenatge, vam arribar fins a la mar. Era hora de dinar, així que "al perrico" vam matar el cuquet. Després de ben dinats, per vora riu sec, fins la Mota, la Donació i el Parc del Meridià, arribant a la partida de Taxida, vora el poble. D'allí en dos passes a casa.

El temps va acompanyar-nos i vam gaudir de la visió dels peixos del Molí de la Font i de les sèquies de l'Obra i del Senillar, de les aus dels fangars de la desembocadura del riu, i de la contemplació dels cultius d'horta i de marjal: faveres, carxoferes, cebes, alls..., d'ermites i alqueries, i de l’aire pur de la nostra terra.

Conclusió: No cal anar molt lluny per admirar paisatges i indrets interessantíssims. I un consell: Aquells que no conegueu el nostre terme, pategeu-lo, i veureu quant n'és de bonic!!!

Si no teniu temps podeu veure com sempre les nostres fotos... (punxa-li al fotògraf de la dreta i navega"

18 de març del 2007

L'horta i els arrossars

Ja s'han acabat les festes. Tornem a la rutina i a allò que ens agrada: caminar i compartir xarradeta i impresions.
Dia: diumenge 25 de març
Hora: 8:30 del matí.
LLoc: Porta del primer molí, al final de l'avinguda de caputxins.
Itinerari: Horta: Canet, Travessera, La font, Serradal.
Dinar: "Restaurant El Perrico" ???? Preu: si pot ser al voltant de 12 euros.
Tornar: A peu o en autobus de linea. (Segons el cansament)

Si tot va com a d'anar visitarem el segon molí i el molí de la font.
Guia: Toni Porcar.

Recordeu la primera part d'esta ruta, la vam fer el curs passat, per les terres de la marjaleria. Ara toca la segona part. Si fa o no fa com aquella, però per uns altres indrets.

Us esperem...

2 de març del 2007

Presentem el nostre "logo"

Ja és una realitat el logotip del nostre grup de caminants. Esta és la primera vegada en que es fa públic. A partir d'ara cada dia ens serà més familiar. L'hem triat entre tots i en agraiment a la seua creadora el lluïrem a les samarretes i tot el que puga vindre després.

Xafem fort i que les nostres petjades resten en el terra i en el record per sempre...