19 de febrer del 2009

Ruta de les ermites (Sant Mateu)

Acabe de rebre a la bústia de casa una xicoteta nota amb una primera informació de la propera eixida que passe a sintetitzar-vos.

Dia 8 de març, concentració a les 07:45 al lloc de costum per eixir puntualment a les 08:00 hores, per recórrer part del terme de Sant Mateu, capital del Maestrat. 15 quimòtres aproximadament per les muntanyes i planes, amb dificultat mitjana però amb unes 4 o 5 hores de camí.

Tot i que ja el temps comença a millorar i prou, cal anar abrigats i pensar que a la muntanya com a mínim hi ha esbarcers, per tant pantalons llargs.

Acabada la ruta dinarem tots plegats al restaurant "la Perdi" al mateix Sant Mateu, amb un menú senzill i bo com sempre, amb un preu aproximat de 15 euros.

Aneu preparant-vos que després ve la Magdalena i tornareu "al cacau i tramús".

Ens veiem...

14 de febrer del 2009

Curta per bonica

El passat diumenge vam caminar pels termes de Fuentes de Ayodar i Torralba del Pinar. Una eixida no massa llarga però bonica, sobretot la tornada que vam esplaiar-nos pel riu. Llàstima que no fora estiu per prendre el bany.

Tot i que el matí va començar "amb un ensurt", -des d'ací fem vots perquè Fernando es recupere prompte i li donem molts ànims-, el temps fred i ventós de la primera hora va deixar pas a un "solet" abellidor que va acompanyar-nos tot el dia.

Torralba "va ser conquerida pels caminants" en poc més d'hora i mitja, dues hores si contem el temps de l'esmorzar, i tot i que el poble ens va semblar quasi desert, poques persones vam veure pel carrer, dona la sensació de estar ben cuidat.La visita a l'església i al bar, o al bar i l'església, tant se val l'ordre van completar "el tour".

La tornada vam fer-la pel riu "i las pozas" lloc molt bonic com podeu veure si accediu a les fotografies que tenim penjades. Només cal que "punxeu" al fotograf i us deixeu portar...

De retorn a Fuentes de Ayodar, vam "ocupar el bar" i vam donar bon conter dels entremesos, xulletes, botifarres, xoricets.... i tot el que van ficar-nos al davant.
Teniem seriosos dubtes si ens ho haviem guanyat.



Advertiment: El nostre no és un grup excursionista. No organitzem eixides per ningú. Aquells que vullguen vindre amb nosaltres són sempre benvinguts, però cadascú és responsable de si mateix. Darrerament hem tingut algun problema amb alguns caminants que no han pogut completar els recorreguts i com entre nosaltres sempre hi ha de caritatius "els hem solucionat la papereta". No ho farem més sinó és una urgència. Quan una persona gran i responsable ix a la muntanya ha de conéixer les seues limitacions. Quant més clars, més amics.

Seguirem informant de la propera eixida que possiblement serà el 8 de març per terres del Baix Maestrat.