25 de maig del 2013

D'Orpesa a Castelló per la costa "de la tarongina"

Ja ho teniu ací. Aquesta és la darrera de les eixides del  curs. Tradicional, molt coneguda, però sempre amb racons i situacions per descobrir...

Caminarem per "la costa de la tarongina", què no sabeu quina és? Si, clar, la que van vendre'ns fa temps amb el boom del turisme, com "Costa de Azahar": termes municipals d'Orpesa, Benicàssim i Castelló.

Nosaltres la recorrerem sense pressa, el proper 23 de juny, diumenge, eixint a les 8:00 del matí des de la Plaça de Maria Agustina en autobús per començar a caminar a la platja de la Conxa d'Orpesa i a través de la Via Verda, adentrar-nos primer en la urbanització de la Renegà, després les Platgetes fins el terme de Benicàssim, que recorrerem sempre "apegat's" a la mar: platges de Voramar, Almadrava i Heliòpolis, fins "la ratlla" del terme. Ara  ja a Castelló, podrem gaudir de les dunes de la platja del Serradal i la reserva "del chorlitejo", la platja del Gurugú, el paisatge degradat de la desembocadura del riu sec i la platja i parc litoral del pinar, fins arribar al Planetari del Grau, final del nostre recorregut.

Després un bon dinaret com sempre servirà per repondre forces i com a bon acomiadament del curs.
Vinga, animeu-vos que si no omplim l'autobús caldrà suspendre l'eixida, doncs com tots sabeu en aquesta ocasió la marxa "és lineal".