13 de gener de 2016

Els estanys d’Almenara

Amics ja estem ací. Cal baixar eixos excessos de colesterol i començara a caminar i res millor que fer-ho amb els amics del nostre grup. No hi ha excusa, cal que vingueu si o si.

On anirem? A una de les zones humides més grans en extensió de la província de Castelló, només superada pel Prat de Cabanes i que forma part de l’enfilat d’aiguamolls, albuferes, marenys, marjals i estanys que s’extenia pel litoral valencià des del Lluent de Castelló fins a Dénia. Efectivament ho heu encertat, la nostra eixida serà a la Marjal d’Almenara.

Un espai protegit dins el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat, pertanyent al grup de les anomenades marjals litorals. Aquesta zona humida se situa a la comarca de la Plana Baixa i comprén part de diferents termes municipals.

Dins dels límits del Paratge es pot trobar una gran varietat d'hàbitats, característics del paisatge costaner mediterrani, on es troben els típics de muntanya amb els dels aiguamolls. Entre els hàbitats presents dins del Paratge cal destacar a més a més del propi estany, torberes, pasturatges, estepes salines, matolls i Prats humits.

Conserva encara una làmina d'aigua permanent a la zona dels Estanys i està separada de la mar per les Serratelles; cordó litoral d'arena que pràcticament ha desaparegut sota la pressió urbanitzadora de la darrera dècada.

Quan anirem? Diumenge 24 de gener.

Amb què anirem? Amb vehicles particulars.

Des d’on eixirem? Des de la benzinera de l'UJI

A quina hora eixirem? A les 08.15 del matí.

Em cansaré molt? Gens, la dificultat tècnica es baixa i la distancia al voltant dels 10 Km. Ruta molt senzilla.

On dinarem? Al restaurant del mateix paratge natural.

Un bon dia que, si el temps ens acompanya, de segur que gaudirem d’un ric patrimoni natural i cultural. 
Anoteu-vos com sempre mitjançant Ximo Roses o Paco Ayala. Us esperem…