25 d’abril del 2012

Per les terres de l’Alt Palància: “El Resinero”.

Propera eixida a Toràs, poble de l'Alt Palància, a 80 quilòmetres de Castelló, el terme municipal del qual posseïx gran bellesa unida a un alt valor ecològic i ambiental.

Realitzarem la ruta circular coneguda amb el sobrenom de “Barranco del Resinero”. Ruta d'uns 12 Km que s'inicia en el càmping de Bejís.

Visitarem l'aldea del Molinar, poble recuperat i ple d'encants i ens dirigirem per pista forestal cap al naixement del riu Palància, fins a l'encreuament amb el rierol del barranc resiner i pujarem per la pista que el remunta entre pinedes autòctones, que donen nom al barranc, estampes de naturalesa verge. Més tard prendrem una senda que puja a la pista de la Juliana i que ens deixarà en la senda de "los Tajos". Seguirem la pista i, després de passar l'encreuament que puja a la PenyaEscàvia, formació rocosa que supera els 1.200 metres d'alçada i paratge natural municipal, una senda ens abaixarà per un tallafocs amb un cert pendent de tornada al càmping.

Eixida amb autobús.
Dia: 27 de maig.
Hora i lloc: les 07:30 del matí des de la Plaça de Maria Agustina.
Dinar: Possiblement en el restaurant “El tren pita” de Bejís.

Atenció que la temporada s'acaba, mireu d'apuntar-vos i així compartir amb tots esta ruta que, d’entrada, sembla apassionant.