25 d’abril del 2013

Circular pels masos

Des de la localitat d'Atzeneta i en una jornada matutina fantàstica, sense fred ni calor, ideal per caminar, vam recòrrer tal i com estava previst, en una ruta circular, part del terme municipal d'Atzeneta. El mas, explotació agrícola tradicional de les terres de secà, va ser el fil conductor.

Des del poble, situat aproximadament a 400 metres sobre el nivell del mar, ens dirigim en contínua però suau pujada, cap al mas de l'Andreva, en l'actualitat condicionat com a centre budista, espiritual o alguna cosa semblant, tot i que no vam veure no ningú. Després enfilant una senda de baixada van arribar a la font del Forcall, després de creuar el barranc del mateix nom.

Des d'allí fins el complex rural del mas del magranar, distant poc més de 3-4 quilòmetres, i després... una mica d'aventura doncs la senda que ens havia de portar al mas de Remissio, per poc transitada està desapareguda, per la qual cosa vam haver-hi de caminar una estona per dins del barranc. Finalment una estreta pista empedrada va retornar-nos novament al poble.

En total 14 quilòmetres per sendes, camins i barrancs que ve van merèixer un bon dinar !!!!