1 d’abril del 2013

Per la porta d'entrada al massís de Penyagolosa...

Amics, ja tornem a estar ací. La Pasqua ha passat i ja és hora de reprendre el nostre caminar. Així que ací teniu la proposta i no valen excuses.

Caminarem pel terme d'un poble d'interior, a 45 quilòmetres de la capital, d’origen islàmic construït en la confluència de dos barrancs amb la rambla i en el que l'agricultura, la ramaderia i l’explotació forestal son la base de la seua economia. Malauradament els antics boscos de carrasques han desaparegut  i en l’actualitat en queden només alguns exemplars aïllats. Els pinars de pi de carrasca són més abundants, com ho són les zones dedicades al conreu d’ametlers. De quin indret es tracta?

Una darrera pista... Encara existeixen per la zona restes de jaciments arqueològics de l’edat de Bronze i de l’assentament dels berebers del nord d’Àfrica de la tribu dels Zanata (d’on prové el seu topònim).
Ja ho sabeu? Efectivament caminarem pel terme d'Atzeneta.

El proper diumenge 21 d'abril farem una ruta circular per Atzeneta que segons unes propostes es troba en la comarca de l'Alcalatén i segons la comarcalització històrica en l'Alt Maestrat.
Eixirem a les 07:45 hores des de la Plaça de Maria Agustina, perquè si en som prou, cosa que hem de fer entre tots possible, anirem en autobús. De no ser així, caldrà agafar els cotxes, amb l'inconvenient que allò comporta per la "presa dels carajillos"...
Dinarem a Casa Ramón amb un menú de la categoria de sempre.
Apunteu-se aviat de la manera de costum.
No falteu...