27 de març de 2007

Passejada per la marjaleria

El passat diumenge 25 de març vam eixir de la ciutat de bon matí, haviem dormit una hora menys doncs acabaven de canviar l'hora, i vam endinsar-nos en l'horta pel Camí dels Molins, Caminàs, En Riera, Travessera, Donació fins arribar al paratge natural del Molí de la Font. Fins ací, tot horta, tarongerar en el 100% del cultiu.

A partir d'aci i seguint l'antic Camí de les Villes, -cota que separa l'horta del secà-, vam anar a la Brunella, terra de marjal i vorejant la sèquia de l'obra, vam aplegar-nos al "Quadro de Santiago", futur benicàssi-golf, i vam acostar-nos fins el Palmerar.

Retornant sobre les nostres passes, vam arribar al Serradal i vam recórrer el Senillar i tota l'antiga zona arrossera. Poques alqueries vam veure, doncs el progrés ha portat la transformació en villes, i quines villes en alguns casos!!!.

Seguint els conductes del drenatge, vam arribar fins a la mar. Era hora de dinar, així que "al perrico" vam matar el cuquet. Després de ben dinats, per vora riu sec, fins la Mota, la Donació i el Parc del Meridià, arribant a la partida de Taxida, vora el poble. D'allí en dos passes a casa.

El temps va acompanyar-nos i vam gaudir de la visió dels peixos del Molí de la Font i de les sèquies de l'Obra i del Senillar, de les aus dels fangars de la desembocadura del riu, i de la contemplació dels cultius d'horta i de marjal: faveres, carxoferes, cebes, alls..., d'ermites i alqueries, i de l’aire pur de la nostra terra.

Conclusió: No cal anar molt lluny per admirar paisatges i indrets interessantíssims. I un consell: Aquells que no conegueu el nostre terme, pategeu-lo, i veureu quant n'és de bonic!!!

Si no teniu temps podeu veure com sempre les nostres fotos... (punxa-li al fotògraf de la dreta i navega"