4 de novembre de 2008

Senderimse pel “paradís de l'Alt Millars”.

Segona eixida de la temporada. A una localitat amb un clima típicament d'interior i en plena natura. Els àrabs van instal•lar-se a la vila allà pel segle XI, tal i com ens ho recorden les ruïnes del castell i diverses atalaies. Tot i que no van deixar tanta empenta i la seua influència va ser menys notable, unes altres civilitzacions ja van rondar l'indret amb anterioritat als àrabs.

Heu descobert ja on anirem? Una darrera pista: Té un modern balneari que no visitarem, no fos cas que no passeu d'allí. A que ara ja ho sabeu? Clar, a Montanejos.


Dia: Diumenge 9 de Novembre

Eixida a les 7:45 de la benzinera de la UJI.

Distància fins l'inici de la ruta al poble, 60 quilòmetres que farem en cotxes particulars.
Inici de l'etapa senderista, aproximadament a les 9 del matí.

Eixint del poble ens delectarem amb les magnífiques panoràmiques de llocs com l'embassament d'Arenós, el Morrón de Campos o la zona del Cabezo i los Estrechos. Observeu els noms castellans, doncs no oblideu que aquestes terres van ser totes repoblades per aragonesos i la seua parla és el castellà. Sigueu educats i parleu-los en aquella llengua, no fos cas que no us entenguen.

Cal portar roba d'abric i xubasquero,per si de cas. Possiblement no ens banyarem per pluja però si per dutxa. Si heu llegit bé, dutxa, però no al balneari. Ja us he dit que no anirem, venim a caminar, a fer ruta, no a fer relax. Per això aneu un altre dia. La dificultat és baixa i el recorregut no massa llarg. Així que animeu-vos i no us feu mandrosos. Atenció al salt d’aigua al costa de la presa. Esteu avisats.

Que tal si preparem també roba d'abric amb el logo dels caminants? Ja us seguirem informant…