1 de gener del 2009

Circuit Xovar: Caminant per l'Espadà

“El més important no és l’arribada, sinó caminar i gaudir de la caminada”

Primer de tot: Bon any 2009 i millors caminades...


Primera eixidia del nou any: Circuit per Xovar a l’Espadà.

No serà la primera vegada que recorrerem el terme de Xovar a la zona nororiental de la comarca de l’Alt Palencia, una de les portes d’accés a l’Espadà. Terme caracteritzat per una abrupta orografia, com li correspón a qualsevol poble de la Serra, rodejat per cims com El Pic Bellota (959m.), el Pic Nevera (856m.) o el Puntal de l’Aljub (948 m.).
Gaudirem en aquesta ocasió d’un recorregut circular on podrem observar sureres i zones de cultiu de secà, sobretot atmellers i les seues famoses oliveres, don diuen, trauen, un dels millors olis d’oliva de la provincia, tant pel que respecta al seu sabor, com per l’equilibri de la seua acidesa.




Així que ja ho sabeu, us esperem a tots a la Benzinera de la UJI, el proper diumenge dia 11 a les 8 del matí, per eixir puntualment a les 8:15, doncs tot i que en línea recta només separa el poble de Xovar de la Mar una vintena de quilòmetres, per carretera hi han quoranta.

La dificultat de la marxa la qualificariem de mitjana-alta, doncs és de mitja muntanya i el temps de caminar aproximadament de 4 a 5 hores.

Dinarem al restaurant “La Carbonera” a Xovar, amb un menú en la línea dels de sempre i amb un preu aproximat de 16 euros.

AVÍSOS:
1.- Aquells que vullgueu vindre al Forcall, per la "Sant Antonada" el cap de setmana del 16, 17 i 18 i encara no hageu dit res, fiqueu-vos en contacte amb Ximo, ja, però ja, immediatament.!!!

2.- Decidirem també sobre "les sudaderes" d'hivern dels caminants: talles, colors, exemplars... que fins ara, per una o altra raó, encara no hem decidit res.