2 de març de 2010

De trinxeres, castell i punt “g”.

No va decebre'ns gens ni mica la curta però bonica eixida que vam fer diumenge passat a Vilamalur, i més concretament a “El cabezo”, una xicoteta muntanya a tocar del poble, on vam poder veure una de les millors obres conservades d'enginyeria militar de la guerra civil, un cinturó de trinxeres que rodegen per complet la muntanya.

Vam poder no només contemplar-les sinó també caminar pel seu interior i recórrer-les en diferents trams ocupant algunes de les fortificacions semicirculars ubicades en llocs estratègics de vigia. Hi havia moments en què les trinxeres eren tant altes i estretes que no deixaven veure més que els “cabets” de qui anava pel seu interior.

Després vam visitar també el castell amb vistes espectaculars sobre els pics de la Ràpita, l'Alt del Pinar, l'Espadà i fins i tot les illes Columbretes. Molt a prop del castell es troba un vèrtex geodèsic, que, com a nosaltres no fa falta que ningú ens conte res, allà que vam anar a fer-nos alguna foto.

Podeu veure el reportatge gràfic de l'amic Santiago punxant-li al fotògraf de la dreta i buscant la darrera de les eixides.

Bones festes magdaleneres i fins aviat. No deixeu de visitar aquesta la vostra pàgina que en quan tinguem novetats confirmades “les penjarem”. A reveure amics.