13 d’octubre del 2011

Caminant pel Baix Maestrat...

A la part alta de la Rambla de Cervera, en el sector occidental de la comarca, pertanyent al partit judicial de Vinarós i la diòcesi de Tortosa, un poble, Xert ens espera.

Una eixida bàsicament muntanyosa, per la qual cosa la calificaríem de dificultat mitjana. Caminarem rodejats sempre d'impressionants moles, La Redona, La Moleta i la Murada o Tomassal, essent aquesta darrera a la que ens acostarem per veure les canteres de marbre jaspejat.

També el nostre caminar ens portarà a l'ermita de Sant Marc, a uns 6 quilòmetres del nucli poblacional , espai que a més a més de contar amb l'església dedicada al Sant, manté una torre i abadia que fins la meitat del segle XX va usar-se com a escola.

El paisatge que podrem contemplar es correspon amb el típic del Maestrat, amples extensions de cultius de secà en bancals i sempre sota l'ombra de les moles, amb el cim pla.

La caminada serà circular i en tornar al poble, havent-nos guanyat un bon dinar, aquest el farem a un altre poble i lloc per tots conegut: Sant Mateu i el restaurant "la Perdi".

I quan serà tot això? El diumenge 6 de novembre, concentrant-nos a les 07:30 hores a la benzinera de la UJI i eixint puntualment a les 07:45.

Us esperem a tots, els caminants de sempre i els caminants esporàdics, quan més siguem més riurem !!!

ATENCIÓ !!!!!                       CANVI DE DARRERA HORA !!!!!!!!!!!!!!!
 COM SOM PROU GENT ELS I LES QUE HEM MANIFESTAT L'INTENCIÓ DE PARTICIPAR EN AQUESTA EIXIDA, HO FAREM EN AUTOBUS.

EIXIDA DES DE LA PLAÇA DE MARIA AGUSTINA A LES 07:30 DEL MATÍ. NO FALTEU !!!!