5 d’abril del 2012

Caminant per l’Alcalatén

D'Useres a Atzeneta, passant per la Serra de la Creu, Sant Miquel  de les Torrocelles i el Castell. Aquesta serà la ruta que farem el proper diumenge 22 d'abril. Caminarem entre barrancs i muntanyes a través de pistes i sendes de traçat irregular.

Recorrerem algunes viés pecuàries, emprades com a camins des de molt antic. En part farem coincidència, -els 10 quilòmetres primers-, amb el “camí dels pelegrins de les Useres”, fins arribar a Sant Miquel,  podent contemplar carrascals, matolls i pinars, i observar  un canvi progressiu de vegetació entre crestes i valls.

Des de les Torrocelles, ja en terme de Llucena, fins  els Castell d'Atzeneta, un altra construcció defensiva a l'extrem de la mateixa vall, seguirem la pista que conecta els pobles de Llucena i Adzeneta. Aproximadament uns 3 quilòmetres separen aquestes “dues zones fortificades”. Des del castell fins el poble, ja el  camí és de baixada. En total recorrerem uns 18 quilòmetres de l'Alcalatén, porció de la façana oriental de les serres ibèriques.

Si no coneixeu la ruta, només que el temps ens acompanye una mica, veureu que us agradarà i molt. Dinarem al restaurant Casa Ramón d'Atzeneta i farem el  desplaçament en autobús, que ens deixarà a Les  Useres i ens recollirà després de ben dinats en aquest bonic poble de la setena de Culla.

L'eixida serà a les 08.00 en punt del matí des de la Plaça  de Maria Agustina. Us esperem !!!