18 de maig de 2012

Sender fluvial del Bergantes


Atenció caminants…. Notícia de darrera hora: Canvi de plans !!!

Degut a circumstàncies imprevisibles, l'eixida al “Resinero” de Toràs, queda ajornada per una altra ocasió. Així que, canviem l'itinerari pel proper diumenge 27 de maig. Farem una passejada pel riu Bergantes, concretament en el tram que discorre entre les poblacions de Sorita i el límit amb l'aragó.

El Bergantes és l'únic riu valencià que pertany a la conca de l'Ebre. Naix als vessant de les Moles dels Fusters al terme de Morella, i el seu curs no és gaire llarg, amb un cabal és en aquests moments abundós. Contemplarem des del llit del riu les fonts calentes, l'ermita de la Balma, la vegetació frondosa dels seus marges, gaudirem del gris de les pedres, la soledat del paratge, la tranquil·litat, el silenci, la calma, el  soroll de l'aigua… acompanyant el riu en el tram valencià, acomiadant-nos d'ell a l'entrar a l'Aragó, on abans d'arribar a  l'embassament de Calanda es junta amb el Guadalop l'afluent més llarg del marge dret de l'Ebre.

L'eixida serà en autobús que ens recollirà  a  les 7 del matí a la plaça de Maria Agustina i ens acostarà fins Sorita. Després caminarem “vora riu”, sense cap dificultat uns 14 quilòmetres, fins l'Aragó on ens recollirà de nou l'autobús, que ens portarà al restaurant Aguilar de Forcall on compartirem dinar, taula i conversa.

Us esperem a tots/totes. Lamentem el canvi de darrera hora, però ja veureu que també paga la pena.