9 d’octubre de 2012

Caminant per l'Alt Maestrat… Vilafranca.

Amics, no direu que no ho presentem amb temps, així no hi valdran excuses. Quan encara falta més d'um mes per la propera eixida, quan encara les cames es ressenten de la pujada al cim del País, ja tenim enllestida la marxa.

En aquesta ocasió farem la “Volta a la Serra Brusca i bosc de Palomita”. Serà el diumenge 11 de novembre. Si em som prou, anirem en autobús que eixirà del lloc de costum a les 7 del matí. Cal confirmar el nombre de places el més aviat possible.

El recorregut pel terme de Vilafranca és variat, d'unes 4 hores i mitja de durada, iniciant-se a la plaça principal de poble, passant a continuació pel riu de la Teuleria, el Pla de Mossorro i diferents masos, zones boscoses, el barranc del Frares, la vall i tossal del Mollats i el mas de Guardiola fins a la pista de Palomita, des d'on iniciarem una llarga baixada (gairebé una hora i mitja) fins al paratge de les Fonts del Llosar.

Necessari aigua, avituallament i un bon calcer, així com a roba d'abric i per protegir-se de la pluja, possiblement tindrem una  temperatura màxima d'uns 15º, segons informacions fiables i estudis dels darrers anys en aquelles mateixes dades.

La caminada la  qualifiquem de mitjana-alta, no pels desnivells, sinó per la durada i la part final en contínua baixada.

El guia diu que l'excursió s'ho mereix per les moltes i variades panoràmiques que poden contemplar-se, així que no us ho podeu perdre…