13 de març de 2014

"La moreria" i "la formatgeria" de les Coves

Si el matí del passat diumenge 2 de març, el vam dedicar a recorrer La Moreria de les Coves de Vinromà, un espai privilegiat per a l'observació des d'una considerable altària d'aixoplucs i molins fariners, a la vesprada, després d'un "pantagruèlic" dinar, vam acostar-nos a una formatgeria, on les "delicatessen" variades producte de la llet de les ovelles, van acabar d'arrodonir el dia.

Magnífica eixida "salpimentada" amb les nombroses històries, contes, succeïts i llegendes que el nostre guia local, el mestre Benjamí Barberà i Miralles, va encarregar-se de contar-nos amb detall, mentre caminàvem i descobríem aquells elements que, en el seu  dia, van donar vida a aquests paratges vora riu.

Després va ser el torn d'Oscar i Mari propietaris de la formatgeria "tot de poble" qui van encarregar-se de descobrir-nos el món dels formatges... frescs, semicurats, curats, madurs, i de passada també les quallades, iogurs i tot allò que, tot i estar farts com a bacons, encara va ser tentador...

Vam gaudir, vam menjar, vam xalar i si, també vam caminar... tot i que poc.  No sempre cal patir !!!

Espere que aquest enllaç us funcione i pugueu gaudir de les fotos que va ser el nostre "oficial-reporter" Santiago