23 de maig de 2015

Pels boscos de Palomita i Parreta

Ieeeep amics ja estem ací en la darrera  eixida del curs !!!!

Us passe tota la informació gentilesa de Miguel A. Prades:
Eixida a Vilafranca. Diumenge 7 de juny. 

Descripció de la ruta:
Eixirem del poble, creuant el riu de la Teuleria vora els antics llavadors i remuntarem fins arribar al peiró de la Trinitat, d’on tindrem una bonica vista del poble. Creuarem la pista asfaltada que duu al pla de Mossorro, al repetidor de televisió i als Monllats i agafarem el sender local 18.2, passant per una zona boscosa abans d’arribar vora el mas de la Marina.


Deixarem el SL 18.2, que ens duria a la Pobla del Bellestar, i seguirem fins arribar al barranc de les Covetes, vora el mas del mateix nom que ve d’unes coves per a ramat que veurem a la nostra esquerra. El barranc és ara una pista forestal que seguirem sota l’ombra de la pineda de Palomita, que seria un bon punt per a esmorçar. Després d’una curta pendent, arribem a una altra pista on trobarem el PR CV1 que ens duria fins el paratge de la Font d’Horta. Nosaltres girarem a la dreta per una pista que poc a poc s’endinsa en el bosc i arriba a creuar de nou el SL 18.2. 


Ens dirigirem aparentment fins Vilafranca de la qual tindrem una bonica vista, però girarem a l’esquerra per a gaudir del l’itinerari del bosc de la Parreta, on bonic bosc de carrasques amb panells informatius de la vida d’abans i explicacions sobre la pedra en sec, els forns de cal, el treball al camp o la fauna de la zona.

Acabat el bosc i després de passar vora l’alberg de la Parreta i la font del Trabuc, per desgràcia seca, arribarem a l’ermitori de la Mare de Déu del Llosar i després de l’oportuna visita, enfilarem el bonic passeig que va del Llosar al poble per al merescut dinar, que farem al ja conegut restaurant Los Arcos.


Dades tècniques: 
Distància: 14 kilòmetres. 
Dificultat: Baixa-mitjana.
Punts d’interés: boniques panoràmiques del poble, camins sota el bosc, pedra en sec, ermitori de Llosar.
Cal dur aigua i bon calcer.
Eixida::Si en som 30 eixirem a les 7'30 amb bus des de Maria Agustina i si en som menys des de la benzinera de l'Escola d'Idiomes a la mateixa hora.
Vinga animeu-vos que és la darrera.... i hem d'omplir l'autobús !!!! 

ATENCIÓ: CONFIRMAT AVUI DIMARTS 2 DE JUNY, ANIREM EN AUTOBÚS. VINGA ANIMEU-VOS QUE ENCARA QUEDEN PLACES.
1 comentari:

bías ha dit...

Tot i que d'un any a d'altre les coses canvien, heus ací les dades meteorològiques del mes de juny de 2014 a Vilafranca per veure que ens pot esperar

temperatura màxima 27.5
temperatura mínima 5.5
precipitació 75.5
mitjana de màximes 23.7
mitjana de mínimes 10.8
mitjana de temperatures 17.3

és a dir, que podem esperar eixe dia una temperatura máxima de 23-25 graus.

Per cert, la temperatura ara, 11:20 del 23 de maig de 2015 a Vilafranca és de 11.5 graus.